Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αχ Εαυτέ μου...

Ο σκοπός της ζωής δεν είναι ο έρωτας με τους άλλους, αλλά με τον ίδιο μας τον εαυτό. Κάνoυμε τα πάντα διαδίδοντας πως ζητάμε την επιβράβευση των άλλων, αλλά στην ουσία επιθυμούμε διακαώς την αποδοχή από τον εαυτό μας. Δεν κλαίμε, επειδή μας απογοήτευσαν οι άλλοι, αλλά επειδή εμείς δεν ικανοποιήσαμε τον εαυτό μας. Πονάμε, γιατί πιστεύουμε πως φταίμε για κάθε καταστροφή στην πορεία της ζωής μας. Πόσες φορές είπαμε ή ακούσαμε την πλέον γραφική έκφραση:"Εγώ φταίω που...". Γελάμε, επειδή είμαστε σίγουροι για εμάς κι όχι επειδή οι άλλοι μας χαρίζουν την ευτυχία. Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας, από τη δική μας άποψη για τον εαυτό μας και τη ζωή μας κι όχι από την ιδανική εικόνα που πλάθουμε μέσα από τα μάτια των άλλων. Οι άνθρωποι όμως είμαστε πλασμένοι έτσι, τόσο εγωιστικά όντα που πιστεύουμε ότι τα πάντα γυρίζουν γύρω από το εγώ μας. Ακόμα και στις πιο ανιδιοτελείς προσφορές μας πάντα κρύβεται κι ένας ιδιοτελής σκοπός, τόσο μικρός και καλά κρυμμένος που μας κάνει να πιστεύουμε πως είμαστε πλήρως απελευθερωμένοι από κάθε εγωιστικό κίνητρο και στοιχείο. Όταν λοιπόν η αυτοπεποίθησή σας αποδυναμώνετε και νιώθετε χάλια, σκεφτείτε πως όποιος προκάλεσε κακό σε εσάς το έκανε σκεπτόμενος τον εαυτό του. Καιρός να χρησιμοποιήσετε κι εσείς αυτό το ενσωματωμένο ανθρώπινο όπλο και να βρείτε τη θετικότητα μέσα σας. Μην προσπαθείτε να κατηγορήσετε τους άλλους για τη δυστυχία σας· κατηγορήστε τον εαυτό σας που δεν στάθηκε άξιος των περιστάσεων. Που δεν μπόρεσε να δεχτεί την ασχήμια της ζωής και να ψάξει από την αρχή για την ομορφιά της.

2 σχόλια:

  1. Κινούνται τα πάντα γύρω από μας,απλώς όχι γύρω από κάθε προσωπικότητα μεμονωμένη,αλλά γύρω από το ανθρώπινο γένος.Η κατηγορία πρός τον συνάνθρωπο δεν είναι τίποτα παραπάνω από έλλειψη αυτογνωσίας,από ανασφάλειες του ίδιου μας του εαυτού.Καλή αρχή στα γραπτά σου και από δω θα σου γράφω και θα σχολιάζω ως αναγνώστης αντικειμένικος.Από δω θα είσαι μια νέα φίλη..Επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Αν τα πάντα κινούνταν γύρω από τη συλλογικότητα θα είχαμε ένα καλύτερο παρόν...Σε ατομικό επίπεδο τα κίνητρά μας είναι πολύ εγωιστικά και δεν θεωρώ πως αυτό είναι κακό ή καλό. Είναι λογικό κι αποδεκτό και πολλές φορές χρήσιμο! Ευχαριστώ για την υποστήριξη! Καλή μας συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή